söndag 25 mars 2012

Fredagen 23 mars

Fredag: Helstekt fläskkarré med klyftpotatis och fransk champinjonsallad.

Johan hade marinerat köttet dagen innan, en bit på ca 800g. Jag tog bara fram den, lade den i ugnssäker form, i med termometern och körde i ugn på 100 grader i ca 2,5 timme. 75grader i innertemp. Sista halvtimmen satte jag in klyftpotatisarna också. När jag tog ut köttet så vred jag upp temperaturen till 175 och körde en halvtimme till. Och köttet fick efterdra i foliepaket.

Fransk champinjonsallad: 250 g champinjoner. Skär varje champinjon i 4 delar. Gör en vinegrett på 3 msk olivolja, 2 tsk vitvinsvinäger, 2 msk fryst/ färsk persilja, salt och peppar. Slå över champinjonerna. Låt stå i kyl några timmar innan servering. Rör om då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar