fredag 30 mars 2012

Fredag 30 mars

Fredag: Nötfärskebab i pitabröd

Först gjorde jag dressingen: 2 dl naturell yoghurt, 2 vitlöksklyftor, 1 msk honung, 1 tsk citronsaft, 2 krm salt.
Sen kebabspetten: 400-500g nötfärs, 1½ tsk salt, 1 finhackad gul lök, 2 krm svartpeppar, 2 krm spiskummin, 2 krm mynta, 1 dl naturell yoghurt. Forma till avlånga bullar och trä upp dem på spett. Egen grillolja: 1 msk olivolja, 2 tsk soja. Pensla kebabspetten runt om och lägg på en plåt. Grilla i ugnen ca 10 min, snurra runt dem då och då.
Servera sedan spetten i pitabröd, med vitlöksdressingen, sallad och ev andra finhackade grönsaker.
Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar