fredag 11 maj 2012

Fredag 11 maj - Kött, hasselbackspotatis och BBQsås


Fredag: Kött, hasselbackspotatis och BBQ sås.

Helstekte köttet i ugnen samtidigt som potatisen var inne. BBQ såsen gjorde jag tidigare på dagen, serveras likväl kall som varm. Fick receptet av min jobbkollega Gertrud.
Här kommer receptet:

BBQ sås

Fräs 1 gul lök och 4 vitlöksklyftor i olja.
Tillsätt sedan: 2 msk olja, 2 msk farin, 3 msk Worchestershiresås, 3 msk vitvinsvinäger, 1 msk senapspulver, 1 msk oregano, 1½ dl tomatpuré, 1 dl mörk sirap, 1 burk (400g) krossade tomater, 1 tsk timjan, ½ tsk salt och 1 krm peppar.

Sjud i 15 min, låt kallna i kastrullen. Därför är den bra att göra i god tid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar