söndag 5 januari 2014

5 jan - Sötpotatissoppa

Man behöver inte sakna solen med denna gyllengula soppa!


Fräs 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk ingefära, lite sambal oelek, 2 tsk garam masala och 2 tsk curry i 2 msk olja.
Tärna 2 sötpotatisar och tillsätt i kastrullen. Rör om noga. Tillsätt salt och peppar. Häll på ½ liter vatten och 1 grönsaksbuljong. Koka svagt i 15 min.
Mixa slät. Tillsätt 1 burk kokosmjölk och värm på soppan. Servera gärna med en klick turkisk yoghurt.

Jag valde att ha en liten sallad som sidorätt. En sallad med 150 g tunt skivad brysselkål, 1 äpple, 35 g cheddarost, 50 g rostade hasselnötter. Vinegrett av saften från ½ citron, 2 msk olivolja, salt och pepper och färska timjansblad.
Och hembakat bröd med mild ost. Vilken lyxmiddag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar