
Dela blomkålshuvudet (800g) i buketter och koka i lättsaltat vatten tills det mjuknar lite, max 5 min. Häll av vattnet men låt ligga kvar i kastrull.
Hetta upp 2 msk olja i stekpanna. Lägg i 2 hackade lökar, 4 hackade vitlöksklyftor, 1 tsk riven ingefära och fräs i 10 min. Tillsätt kryddor: 2 tsk mald koriander, 2 tsk spiskummin, nypa chiliflakes/lite sambal oelek, 2 stjärnanis, salt och peppar. Fräs 5 min. Sätt på ris (vi valde råris).
Tillsätt 1 burk tomatkross och 1 burk kokta kikärtor. Sen blomkålen. Häll i 1-2 dl vatten, bara så det täcker och koka upp. Sjud 5-10 min tills blomkålen känns mjuk. På slutet rör du ner 1-2 tsk Garam masala och krydda med salt och peppar efter smak. Egentligen ska det vara färsk koriander i, men det skippade vi.
Supergott och ännu godare dagen efter!
Kul att du börjat igen :)
SvaraRaderaVi ska också äta mer vegetariskt har vi tänkt! Vi satt på kryssningen nu idag och funderade ut kul matidéer för året. Vilmers förslag är tisdag är grisdag :)
Hi hi. Tar gärna del av er grisdag så kan du få veg recept av mig. :-D
SvaraRadera