torsdag 9 januari 2014

7 jan - veg lasagne med svamp och grönkål

   Strimla 300 g grönkål (alla stjälkar borta) och lägg i kastrull. Täck med kallt vatten och salta. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda 2-3 min. Låt rinna av och ställ åt sidan.
   Hetta upp 1 msk smör i stekpanna, fräs 500g champinjoner i 2 omgångar (tillsätt 1 msk smör andra gången också). Mot slutet så tillsätter du 2 vitlöksklyftor och timjan, gärna färsk. Ställ åt sidan.
   Gör en bechamelsås: 7½ dl standardmjölk, 1 lagerblad, 1 hackad gul lök, lite peppar, 50 g smör, 50 g vetemjöl, 2 tsk dijonsenap. När såsen tjocknat, häll hälften i grönkålen.
   Hälften av resten av såsen häller du i botten på en liten ugnsform (ca 30x20cm), täck med lasagneplattor. Häll över grönkålsröran, sen ett lager lasagneplattor. Häll över svampen, sen ett lager lasagneplattor. Avsluta med bechamelsåsen som är kvar.  Strö över 20g riven parmesanost.
Ugnsbaka ca 30 min, 180 grader. Servera genast med en grönsallad med lite parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar