tisdag 16 oktober 2012

Söndag 14 okt - Fläskkarré med rårissallad och gremolatayoghurt

Detta gjorde vi i somras också, jättegott! Från början var det matvetesallad, men denna gång blev det rårissallad och det funkar också.

Gremolata: Finhacka i kruka persilja, tillsätt 1-2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk olja, 2 krm salt, finrivet citronskal från 1 citron (bara det gula, det vita är beskt!) och saften från halva citronen. Blanda väl.
Koka ris i grönsaksbuljong. Skär 1 zucchini, 2 rödlökar i klyftor, röd och gul paprika i bitar och blanda allt med lite salt och olja. Grilla i ugn.
Blanda ris, grillade grönsaker med hälften av Gremolatan och 1 påse ruccola. Blanda andra hälften av Gremolatan med 2 dl matlagningsyoghurt. Servera allt med en stekt köttbit, i detta fall Fläskkarré som det var bra pris på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar