onsdag 5 september 2012

Onsdag 5 sept - Burgundisk köttgryta

Här kör vi långkok idag. Boeuf Bourguignon (eller nåt sånt...) Tur att grytan inte är lika komplicerad att göra som stavningen ;)

Fräs ca 1 kg högrev i smör, salta och peppra.Fräs 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor i smör. I med köttet igen. Tillsätt 1½ msk tomatpuré, 8 dl vatten, 3 dl rödvin, 1 köttbuljongtärning, salt, peppar, 1 msk torkad timjan och 1-2 lagerblad. Låt puttra utan lock 1-1½ timme. Fyll på med vatten och vin så det täcker köttet under tiden.

Stek 400g champinjoner och 15 steklökar i smör. Sen tillsätter du dessa i grytan. Red med mjöl om du tycker såsen är för tunn. Garnerar med hackad persilja. Servera med potatis/ris/kamutvete en klick gräddfil, saltgurka och ev sallad. Mums, vilken härlig höstgryta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar