onsdag 5 september 2012

Fredag 31 aug - Entrecôte, klyftpotatis och BBQ

Det blir lite BBQ - inspirerad mat; grillad entrecôte, klyftpotatis, coleslaw och BBQ-sås.

BBQ-såsen är ett recept jag fått från en kollega. Passar mycket bra till grillat kött. Gör en stor sats och frys in i portioner så kan man ta fram när det passar. Den kanske man inte slänger ihop på fredagseftermiddagen efter jobbet?!?! :)

Fräs 1 gul lök och 4 vitlöksklyftor i olja. Blanda ner: 2 msk olivolja, 2 msk farinsocker, 1½ dl tomatpuré, ½ dl Worchestershiresås, ½ dl vitvinsvinäger, 1 dl mörk sirap, 1 msk senapspulver, 1 msk oregano, 1 tsk timjan, ½ tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 burk krossade tomater. 
Rör ihop allt noga, låt sjuda i 15 min. Sen ska den svalna i kastrullen. Ska serveras rumstempererad-ljummen enligt mig, men det är en smaksak så klart.
Mycket god!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar