måndag 5 augusti 2013

Söndag 4 aug - Fläskkarré med matvetesallad och gremolata

Gremolata: Finhacka 1 kruka persilja, pressa i  1 vitlöksklyfta, 1 msk olja, 3 krm salt, finrivet citronskal (bara det gula) och saften från ½ citron.
Blanda hälften med 2 dl matlagningsyoghurt och 2 tsk flytande honung. Ställ i kylen.
Koka 4 portioner matvete men med en hönsbuljongtärning istället för salt.
Grilla bitar av 1 zucchini, 1 gul paprika, 1 röd paprika och klyftor av 2 rödlökar som du blandat med olja, salt och peppar.
Blanda matvetet med grillade grönsaker, 1 påse ruccola och den andra halvan av gremolatan.
Servera med en köttbit och gremolatayoghurten. Mums!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar