måndag 5 augusti 2013

Mån 5 aug - Whiskeymarinerat nötkött med ruccolasallad med potatis.

Är det semester så är det! Det kött jag tagit ut från frysen var tydligen oxfilé, lappen hade ramlat av. Så det blev whiskeymarinerad oxfilé och vilken hit!

Marinad:
2 vitlöksklyftor
1½ msk kinesisk soja
1 msk ljus sirap
1 msk balsamvinäger
1 tsk mald ingefära
1½ tsk tomatpuré
5 msk olivolja
2½ msk whiskey

Helst ska köttet marineras i kylen i 10 timmar. Men vi körde 2 timmar i "vacummarinads-burk" och vi tycker köttet fick god smak!


Dressingen i ruccolasalladen med potatis:
½ dl rostade, hackade hasselnötter
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl pressad citronsaft
1 msk fransk senap
½ dl olivolja
1 msk kallt vatten
½ tsk salt
100 g ruccola och kokad, färskpotatis.
Blanda dressingen först. Sen rör du försiktigt ihop allt. Passade bra med köttet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar