fredag 20 april 2012

Fredagen 20 april - fläskytterfilé, klyftpotatis och svampsås

Fredag: Fläskytterfilé, klyftpotatis, svampsås med sherry.

Vilken god mat! Johan har gjort ett toppenjobb i köket idag. I och för sig ska denna blogg mest vara med enkel, lättlagad, snabblagad och billig mat. Denna rätt var allt utom snabblagad.

Johan hade den brynta fläskytterfilén i ugnen ca 5 timmar. Men är man hemma från lunch en fredag eller kanske en lördag eller söndag så sköter den sig själv i ugnen ju. Ugnen på 90grader till köttet uppnår temperaturen 75 grader.
Såsen: Koka bort vätskan från 200g svamp (champinjoner). Tillsätt 3 msk smör, 3 msk mjöl, 3 dl vatten och 1 dl grädde. Sen ska du ha i 1 svampbuljongtärning, 1 tsk soja, salt, peppar och 1 msk sherry. Låt puttra ett tag.

Klyftpotatisen är kryddad med salt, peppar och torkad rosmarin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar