lördag 7 april 2012

Lördag 7 april PÅSKAFTON

Lördag: Vi tog prinskorv och potatisgratäng till lunch, för att dela upp påskbuffén litegrann.

Påskbuffé; Prinskorv och gratäng som var kvar sedan lunch, sill, kokt potatis, gravad lax, räkor, ägghalvor, laxsnittar, paté, köttfärspaj, bröd, creme bonjour.



Laxsnittarna var helt gudomliga, därför kommer receptet här; (ca 12-16 st)
Hacka en fjärdedels röd lök väldigt smått, hacka ett hårdkokt ägg. Blanda ½ dl creme fraiche med ½-1 tsk riven pepparrot, salt och peppar. Sedan blandar du ner lök och ägg. Låt stå kylt någon timme. Ta kavring, skär av kanterna, bre på smör, dela varje skiva i 4 delar. Klicka ut röran på varje bit och lägg på en bit gravad lax och en kvist dill. Klart! Blir det några över - funkar de utmärkt som nattamat ;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar