Tomatsoppa:
1 frp krossade tomater, 2 skållade, tärnade tomater, 2 msk olivolja, 2 tsk råsocker, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 buljongtärning, 1 dl vatten, 1½ dl grädde, 1 dl fryst basilika. Koka upp, låt sen puttra under lock 5-10 min. Sen mixas den slät. Serveras ev med knaperstekt bacon.Pizzabullar:
50 g | jäst |
---|---|
50 g | smör eller olivolja |
5 dl | mjölk |
1 tsk | salt |
13 dl | vetemjöl |
1 tsk | bakpulver |
Pizzasås
2 st | gula lökar |
---|---|
2 st | vitlöksklyftor |
2 msk | olja |
500 g | passerade tomater |
2 tsk | strösocker |
1 tsk | oregano |
1 tsk | salt |
Fyllning
200 g | rökt skinka |
---|---|
200 g | ost, riven |
3 dl | pizzasås (recept ovan) |
Till pensling
1 st | ägg |
---|---|
2 tsk | oregano |
Tillagning
1. Finfördela jästen i en bunke. Smält smör,
tillsätt mjölk och värm till 37°. Häll det över jästen och rör tills den
löst sig. Blanda i saltet.
Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk.
2. Pizzasås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja.
Tillsätt övriga ingredienser och koka sakta ihop såsen ca 10 min.
Låt svalna
3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar ca 45x25 cm. Låt jäsa täckt med duk i 15 min.
4. Finhacka skinkan och riv osten. Bred ut 1 1/2 dl pizzasås på varje rektangel och fördela skinka och riven ost jämnt över degen.
Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.
Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
5. Pensla med ägg och strö över oregano. Grädda 12-15 min, de ska ha fin färg när de är klara. Servera dem gärna ljumma.
Förvara i frys eller kyl om de inte ska ätas direkt.
Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min under duk.
2. Pizzasås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja.
Tillsätt övriga ingredienser och koka sakta ihop såsen ca 10 min.
Låt svalna
3. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar ca 45x25 cm. Låt jäsa täckt med duk i 15 min.
4. Finhacka skinkan och riv osten. Bred ut 1 1/2 dl pizzasås på varje rektangel och fördela skinka och riven ost jämnt över degen.
Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.
Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
5. Pensla med ägg och strö över oregano. Grädda 12-15 min, de ska ha fin färg när de är klara. Servera dem gärna ljumma.
Förvara i frys eller kyl om de inte ska ätas direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar