Lördag: Gravad lax med dillpotatis, rädisor och sockerärtor.
Jättegott! Ska egentligen vara färskpotatis, men fungerade med vanlig, skalad också.
Skrubba potatisen och halvera. Koka. Ta 2 dl lätt creme fraiche, ½ dl vatten, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 knippe dill (eller ½ dl fryst, hackad). Rör ihop och rör sen ner potatisen.
Koka 200g sockerärtor 2 min. Häll i en knippe rädisor, ansade och halverade, i 30 sekunder. Lägg i en skål. Blanda i 2 msk olivolja, ½ tsk salt, ½ krm svartpeppar.
Servera allt tillsammans med lax.
Tips: Salladen med rädisor och sockerärtor passar nog ypperligt till annan sommarmat också, t ex grillad kycklingfilé. Eller på buffébordet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar