Jag gillar att planera mina måltider. De ska vara lättlagade och goda. Gärna närodlat och planerat efter säsongens varor. Denna blogg startade som ett projekt för mig själv att äta mer fisk, 2012. Det har jag verkligen lyckats med! Året nu, 2014, ska jag försöka äta mer vegetariskt. 2 middag/v vill jag äta vegetariskt och 2 middagar/v vill jag äta fisk. Kanske kan någon bli inspirerad?
fredag 11 maj 2012
Fredag 11 maj - Kött, hasselbackspotatis och BBQsås
Fredag: Kött, hasselbackspotatis och BBQ sås.
Helstekte köttet i ugnen samtidigt som potatisen var inne. BBQ såsen gjorde jag tidigare på dagen, serveras likväl kall som varm. Fick receptet av min jobbkollega Gertrud.
Här kommer receptet:
BBQ sås
Fräs 1 gul lök och 4 vitlöksklyftor i olja.
Tillsätt sedan: 2 msk olja, 2 msk farin, 3 msk Worchestershiresås, 3 msk vitvinsvinäger, 1 msk senapspulver, 1 msk oregano, 1½ dl tomatpuré, 1 dl mörk sirap, 1 burk (400g) krossade tomater, 1 tsk timjan, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
Sjud i 15 min, låt kallna i kastrullen. Därför är den bra att göra i god tid.
Etiketter:
Fläskkött
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar