Jag gillar att planera mina måltider. De ska vara lättlagade och goda. Gärna närodlat och planerat efter säsongens varor. Denna blogg startade som ett projekt för mig själv att äta mer fisk, 2012. Det har jag verkligen lyckats med! Året nu, 2014, ska jag försöka äta mer vegetariskt. 2 middag/v vill jag äta vegetariskt och 2 middagar/v vill jag äta fisk. Kanske kan någon bli inspirerad?
söndag 18 november 2012
Söndag 18 nov - Fisksoppa
Fräs 1 gul lök, 1 purjo och 2 vitlöksklyftor i 2 msk olja. Strö över 1 pkt saffran och häll i en burk krossade tomater. 1 fiskbuljongtärning + 5 dl vatten. 1 dl vitt matlagningsvin. Låt puttra en stund. Grovriv 2-3 morötter och tillsätt. Skär 400g vit fisk, 250 g lax i kuber. Tillsätt och sjud i 5 min. 1 dl lätt creme fraiche vispas ner. Krydda med 1 tsk timjan, ½ tsk peppar, 1 tsk salt. Tillsist har du i 2 dl skalade räkor. Servera med 1 dl creme fraiche som man kan klicka i och gott, varmt bröd med smör.
Etiketter:
Fisk och skaldjur
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar